Ειδυλλιακές παραλίες που απλώνονται κατά μήκος του Ιονίου και γραφικά συμπλέγματα νησιών, συνθέτουν το απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς τοπίο, που ονομάζεται ΣΥΒΟΤΑ Θεσπρωτίας.

Τα Σύβοτα ή αλλιώς  ¨Μούρτος¨ κατά τους παλαιότερους, βρίσκονται στο βορειοδυτικό άκρο του Ιονίου, 24 χλμ  νότια της Ηγουμενίτσας. 

Η έδρα του δήμου βρίσκεται στην Πλαταριά και ο πληθυσμός του δήμου ανέρχεται σε 3010 κατοίκους. Είναι χτισμένα γύρω από ένα θαλάσσιο κόλπο στον οποίο σχηματίζονται πολυάριθμα μικρά νησάκια σαν φιόρδ. Οι δαντελωτές ακτές διεισδύουν στο καταπράσινο τοπίο, μαγεύοντας το μάτι του επισκέπτη.

Είναι εκεί, όπου το μπλε αγκαλιάζει το πράσινο.

Η κοσμοπολίτικη αυτή γωνιά του Ιονίου έχει καταστεί τα τελευταία χρόνια σημείο αναφοράς και σημείο συγκέντρωσης του εγχώριου και διεθνούς Jet Set. Αποτελεί πλέον ένα από τα ¨must¨ του κάθε Έλληνα.

Οι πολυάριθμοι μικροί και μεγάλοι χώροι εστίασης θα ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο, ενώ πάμπολλες είναι οι επιλογές και στην αναψυχή όπως καταδύσεις, ιστιοπλοΐα, εκδρομές στους Παξούς, στην Πάργα και στα γύρω χωριά.

Γενικά η περιοχή αποτελεί ένα σύγχρονο, με όλες τις ανέσεις τουριστικό θέρετρο, ενώ η σύγχρονη μαρίνα, εξυπηρετεί και την θαλάσσια πρόσβαση.

Οι αμέτρητες σμαραγδοπράσινες κρυστάλλινες ακρογιαλιές αποκαλύπτονται σε κάθε βόλτα.

Το μέρος ήσυχο και ζωηρό. Ενδείκνυται για όλες τις ηλικίες, εφόσον συνδυάζει την ηρεμία, την χαλάρωση, το φυσικό τοπίο, την ιστορία – καθώς – και την  διασκέδαση με την έντονη ζωή.

Αξίζει να επισκεφτείτε :

Την παραλία Μπέλλα Βράκα. Για την πρόσβασή της θα αναγκαστείτε να περπατήσετε μέσα στη θάλασσα (το νερό φτάνει ως το γόνατο) φτάνοντας στο νησάκι Μουρτεμένο
Την παραλία Πισίνα, όπου τα σμαραγδένια νερά δημιουργούν μία τροπική ……αίσθηση. Προσβάσιμη μόνο με βάρκα καθότι βρίσκεται σε νησάκι.

Πρέπει να κάνετε :

Νοικιάστε βαρκάκι και εξερευνήστε τις αμέτρητες παραλίες

Σύβοτα Θεσπρωτίας
Υπεύθυνη κρατήσεων:
Ρούκου Betty
Τήλ: 2665093110
Κιν: 6936803004
 
Copyright © Angela Studios. All rights reserved.